Nyårsmeny

Vare sig du gästar oss för arbete eller fest vet vi att du har höga förväntningar på smaker och matupplevelser. Vår ambition är att överträffa dem.

Just till nyår så spetsar vi sinnena lite extra och vill servera er en fantastisk upplevelse.
Temat är traditionellt med med Noors stil – lite lekfullt och med en fantastisk smaksensation!
Menyn för nyår är inte riktigt klar än men håll utkik så kommer den här presenteras inom kort!

I slottsköket sätter våra matkreatörer menyn för varje månad. Som ett modernt kök arbetar vi i så stor utsträckning som möjligt med säsongens råvaror och väljer det bästa som naturen har att erbjuda just nu. Vårens nyskördade sparris när den är som finast, solmogna frukter och bär eller sensommarens guldgula nyplockade kantareller då de smakar som mest. Självklart letar vi i första hand efter lokala producenter och ekologiska råvaror.

Vi väljer drycker med samma omsorg. Även här ser vi det som en självklarhet att använda de lokala producenterna av äppelmust, öl och snaps.

Välkomna till bords!

Menyinspiration

Våra bröllopsmenyer för 2020

Förrätter

Gravad sotad regnbåge serveras med forellrom, sojatapioka, picklad kålrabbi fylld med ingefäracreme, äpple & vattenkrasseolja
Vin: Safran, Luneau-Papin, Muscadet, Loire, Frankrike

eller

Kalvcarpaccio med variation på pumpa, marinerad king oyster, riven blenda ost & granskottsvinigrette

Vin: Borgo Faveri, Perlage, Montepulciano, Sangiovese, Venetien, Italien

Varmrätter

 Smörbakad hälleflundra serveras med broccolipure, sotad broccoli, pepparrotskvarg, syrligt örtsmör & vasslesås
Vin: Grüner Veltliner Vom löss, Weingut Diwald, Wagram, Österike

eller

Svensk biff serveras med smörbakad lök, citronpicklad gulbeta, potatis & bakad silverlökskrokett, vinäger & svartpepparsky

Vin: Volador, Josep Grau, Montsant, Spanien

Ost eller Dessert

 Tre gårdsostar, tomat & jalapeno marmelad, krusbärsmarmelad samt fröknäcke

Eller

Syrensorbet serveras med citronmousse, jordgubbsgelé, citronverbenacreme, vitchokladcrumbel & färska jordgubbar

Vin: Moscato d Asti, Massimo Rivetti, Piemonte, Spanien

Eller

Mörk chokladsorbet serveras med pistagekaka, körbärsbavaroise, pistagecreme & körsbärsgele.

Vin: Château d´Arlay Macvin Rouge, Jura, Frankrike