Mat & dryck på Slottet

Vare sig du gästar oss för arbete eller fest vet vi att du har höga förväntningar på smaker och matupplevelser. Vår ambition är att överträffa dem. I slottsköket sätter våra tre matkreatörer menyn för varje månad. Som ett modernt kök arbetar vi i så stor utsträckning som möjligt med säsongens råvaror och väljer det bästa som naturen har att erbjuda just nu. Vårens nyskördade sparris när den är som finast, solmogna frukter och bär eller sensommarens guldgula nyplockade kantareller då de smakar som mest. Självklart letar vi i första hand efter lokala producenter och ekologiska råvaror. Vi väljer drycker med samma omsorg. Även här ser vi det som en självklarhet att använda de lokala producenterna av äppelmust, öl och snaps. Välkomna till bords!

Menyinspiration

Våra bröllopsmenyer för 2022

Förrätter

Gödkalvscarpaccio med pickade betor, ramslöksmajonäs, saltrostade macadamianötter och gruyère crème
Vin: 

eller

Gravad vit sparris, lättrökt röding, grillad hollandaise samt dill och sikrom
Vin:

Varmrätter

Bakad gösfilé med friterad persiljerot, sikromsmajonäs, råhyvlad sparris ängsyrasås och örter
Vin:

eller

Tournedos på svensk hängmörad oxe, säsongens rotfrukter, rosmarinsky, sommarkantareller och smörstekt spenat & gräslöks emulsion
Vin: 

Ost eller Dessert

 Tre gårdsostar, marmelad samt fröknäcke

Eller

Mandelkaka med saltrostad mandel, inkokta rabarber, jordgubbar, limemaränger och kondenserad mjölk
Vin: 

Eller

Bakad vaniljcrème med mandelflarn, björnbärsagavecrème färska hallon och citronmarängpulver
Vin: 

 

Med reservation för ändringar.