Teamet i köket

Här har vi familjen som levererar all fantastisk mat till våra gäster. Vi får så mycket beröm för vår mat och flexibilitet som de står för, inget är omöjligt! Att få ha en familj i köket är superhärligt, de bjuder på så mycket skratt och uppbackningen dem emellan är underbar. Familjen Rosén består av Andreas, Camilla, Casper och Wictor.
Som ett modernt kök arbetar vi i så stor utsträckning som möjligt med säsongens råvaror och väljer det bästa som naturen har att erbjuda just nu. All mat lagas på plats hos oss, med en stor portion av stolthet och kärlek. Bakverk, bröd, knäckebröd, granola osv. Stor vikt läggs vid ett hållbart kök och vi erbjuder alltid vegetariska alternativ för luncher tex. Vi vill erbjuda mat med mycket näring för ett så bra möte som möjligt, vi vill också erbjuda något som man kanske inte alla gånger väljer själv när man lagar mat hemma. En annan detalj hos oss som vi värnar om är att alltid erbjuda det söta vid fikapauserna men också alltid ett nyttigare alternativ utan socker för den som hellre väljer det.
Teamet i restaurangen

Lotta vår restaurangchef med sitt starka team Cattiz, Anna-Carin och Maria. Med värdskap ut i fingerspetsarna tar de hand om allt för er under era måltider hos oss, från tidig frukost till sen middag är de här med en stor portion erfarenhet.
Vi lägger stor vikt vid att det är en följsam service, att ni ska få en fin och lugn upplevelse kring era måltider hos oss. Som konferensgäst har ni alltid egen matsal till frukost, lunch och middag och avskildhet är ett av våra stora ledord.
Drycker till middagen, här finns ett stort urval, allt från slottets eget husvin till att välja från vinlistan. Vinkällaren bjuder på ett stort urval av viner. Vi har alltid ett eller två vinpaket att välja mellan till middagen. Utöver det finns alltid ett alkoholfritt alternativ. Mat och dryck i kombination är alltid roligt, spännande och intressant.
Menyinspiration
Våra bröllopsmenyer för 2023
Förrätter
Oxtartar med friterad jordärtskocka, parmesanmajonnäs och syrlig lagerblads crème
Vin: Michel Guignier Beaujolais Frankrike. Gamay Druva, lättare vin med toner av hallon & körsbär
eller
Kryddsotad tonfisk med sesam, wasabimajonäs, pak choi, gari och friterad julienne samt sötsojasås
Vin: La Grange Tringu amés Loire Frankrike, Sauvignon blanc druva. Generöst med frukt såsom päron & äpple
Varmrätter
Halstrad rimmad röding med basilikapotatispuré, tomat och chiliismörsås, gyoza, parmesan och picklad melonrättika
Vin: Saumur Blanc, Chancelle Loire Frankrike,
Chenin Blanc druva, fullt av frukt, toner av fläder, citrus & krusbär
eller
Kalvmedaljonger med rotfruktskaka, stekt svamp, spenat och gräslöksemulsion, samt rödvinssås smaksatt med brynt smör
Vin: Les Oliviers, Södra Rhone Frankrike, Syrah, Grenache & Mouvedre druvor Toner av körsbär, plommon & blåbär
Desserter
Osttallrik med 3 olika sorter, fröknäcke & marmelad
Vin: El Maestro Sierra PX Sherry, Spanien.
Pedro Ximenez Druva. Toner av torkade fikon, russin, apelsin & karamell
eller
Creme brule med mandelflarn, halloncreme, maränger samt säsongens bär
Vin: Domaine Laffont , Moelleux Frankrike. Mansengdruva.
Toner av tropiska frukter såsom ananas & mango
eller
Limepaj med chokladbotten, marinerade jordgubbar samt jordgubbsmaräng
Vin: Moscato D´Asti Piemonte Italien, Friskt och pärlande sött vin, generöst med fruktsmak
Med reservation för ändringar.