Mat & dryck på Slottet

Vare sig du gästar oss för arbete eller fest vet vi att du har höga förväntningar på smaker och matupplevelser. Vår ambition är att överträffa dem. Maten är otroligt viktigt vid en konferens, ett möte, kick off eller en privat tillställning. Vi är otroligt stolta över vad vi varje dag levererar. Här kan du läs lite om teamet i köket, i restaurangen, hur vi tänker om maten osv. Här finns också en meny som är ett förslag till våra bröllop. Har du frågor om mat och dryck så är du varmt välkommen att höra av dig!

Teamet i köket

Här har vi familjen som levererar all fantastisk mat till våra gäster. Vi får så mycket beröm för vår mat och flexibilitet som de står för, inget är omöjligt! Att få ha en familj i köket är superhärligt, de bjuder på så mycket skratt och uppbackningen dem emellan är underbar. Familjen Rosén består av Andreas, Camilla, Casper och Wictor.
Som ett modernt kök arbetar vi i så stor utsträckning som möjligt med säsongens råvaror och väljer det bästa som naturen har att erbjuda just nu. All mat lagas på plats hos oss, med en stor portion av stolthet och kärlek. Bakverk, bröd, knäckebröd, granola osv. Stor vikt läggs vid ett hållbart kök och vi erbjuder alltid vegetariska alternativ för luncher tex. Vi vill erbjuda mat med mycket näring för ett så bra möte som möjligt, vi vill också erbjuda något som man kanske inte alla gånger väljer själv när man lagar mat hemma. En annan detalj hos oss som vi värnar om är att alltid erbjuda det söta vid fikapauserna men också alltid ett nyttigare alternativ utan socker för den som hellre väljer det.

Teamet i restaurangen

Lotta vår restaurangchef med sitt starka team Cattiz, Anna-Carin och Maria. Med värdskap ut i fingerspetsarna tar de hand om allt för er under era måltider hos oss, från tidig frukost till sen middag är de här med en stor portion erfarenhet.
Vi lägger stor vikt vid att det är en följsam service, att ni ska få en fin och lugn upplevelse kring era måltider hos oss. Som konferensgäst har ni alltid egen matsal till frukost, lunch och middag och avskildhet är ett av våra stora ledord.
Drycker till middagen, här finns ett stort urval, allt från slottets eget husvin till att välja från vinlistan. Vinkällaren bjuder på ett stort urval av viner. Vi har alltid ett eller två vinpaket att välja mellan till middagen. Utöver det finns alltid ett alkoholfritt alternativ. Mat och dryck i kombination är alltid roligt, spännande och intressant.

Noors Äppeldrink

Visste du att vi på Noors har en helt egen lokal äppelsort som heter Noors Glasäpple*? Den har sannolikt sitt ursprung i en av Europas äldsta fruktsorter vilken förts till Sverige via Holland Slottsträdgårdens parterr med lindalléer från 1600-talet.






NOORS LONG APPLE – EN DRINK FÖR BÅDE VARDAG OCH FEST
2 cl ljus rom
2 cl Sourz Apple
Alkoholfri äppelcider
Fyll ett highballglas med is. Häll i ljus rom och Sourz Apple och fyll upp med alkoholfri äppelcider. Garnera med en äppelskiva. Klart!

*) Att äpplen ”glasar” innebär att de får/har genomskinligt fruktkött. Fenomenet uppstår när cellerna spricker och cellsaft rinner ut till cellmellanrummen ser köttet genomskinligt ut.

Noors egen musli

VÅR EGEN MUSLI!!

Vi får ofta beröm och flera frågar efter recept på våra goda müsli på frukosten, så här kommer receptet:
Torra ingredienser:
2,5 dl havregryn
2 dl rågflingor
0,5 dl kokos
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön

Blött:
1,2 dl äppeljuice
0,5 dl ljus sirap
0,4 dl naturell olja
0,5 dl farinsocker
1 krm mald kardemumma
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda torra ingredienser. Blanda de ingredienser under blött och värm upp det, inte koka. Häll det över de torra ingredienserna och blanda om ordentligt. Sprid ut det på en ugnsform och in i ugnen 25-30 minuter. Rör om lite då och då, ungefär var 5:e minut för jämnare rostning.

Lycka till!