Mat & dryck på Slottet

Vare sig du gästar oss för arbete eller fest vet vi att du har höga förväntningar på smaker och matupplevelser. Vår ambition är att överträffa dem. I slottsköket sätter våra tre matkreatörer menyn för varje månad. Som ett modernt kök arbetar vi i så stor utsträckning som möjligt med säsongens råvaror och väljer det bästa som naturen har att erbjuda just nu. Vårens nyskördade sparris när den är som finast, solmogna frukter och bär eller sensommarens guldgula nyplockade kantareller då de smakar som mest. Självklart letar vi i första hand efter lokala producenter och ekologiska råvaror. Vi väljer drycker med samma omsorg. Även här ser vi det som en självklarhet att använda de lokala producenterna av äppelmust, öl och snaps. Välkomna till bords!

Menyinspiration

Våra bröllopsmenyer för 2019

Förrätter

Rimmad röding, forellrom, dillmajonnäs, potatischips samt gravad äggula

eller

Ankleverterrine, confit på anka, syrlig hallonmarmelad, brödflarn samt rökta mandlar

Varmrätter

Maj- juni:

Halstrad gös, sparriscréme, bakad sparris, rå hyvlad sparris, färskpotatis med örter och en uppsmörad räkbuljong

Juli- augusti:

Halstrad gös, svartrotscréme, bakad svartrot, friterad svartrot, färskpotatis med örter och en uppsmörad räkbuljong

 eller

Oxfilé, ramslök, smörslungade primörer, friterad potatis samt rostad pepparsås

Vegetariskt

Helbakad rotselleri, ramslök, smörslungade primörer, svarta belugalinser, friterad potatis samt en uppsmörad rotselleribuljong

Ost eller Dessert

Tre gårdsostar, marmelad, tryffelhonung samt fröknäcke

Eller

Färska hallon, bakad citroncréme, flädersorbet, maräng, mazarinkaka med pistage

Eller

Torkad chokladmousse, jordgubbar, mörk chokladcréme, gelé på jordgubbar samt kaffe-och vit chokladglass