Teamet i köket
Här har vi familjen som levererar all fantastisk mat till våra gäster. Vi får så mycket beröm för vår mat och flexibilitet som de står för, inget är omöjligt! Att få ha en familj i köket är superhärligt, de bjuder på så mycket skratt och uppbackningen dem emellan är underbar. Familjen Rosén består av Andreas, Camilla, Casper och Wictor.
Som ett modernt kök arbetar vi i så stor utsträckning som möjligt med säsongens råvaror och väljer det bästa som naturen har att erbjuda just nu. All mat lagas på plats hos oss, med en stor portion av stolthet och kärlek. Bakverk, bröd, knäckebröd, granola osv. Stor vikt läggs vid ett hållbart kök och vi erbjuder alltid vegetariska alternativ för luncher tex. Vi vill erbjuda mat med mycket näring för ett så bra möte som möjligt, vi vill också erbjuda något som man kanske inte alla gånger väljer själv när man lagar mat hemma. En annan detalj hos oss som vi värnar om är att alltid erbjuda det söta vid fikapauserna men också alltid ett nyttigare alternativ utan socker för den som hellre väljer det.
Teamet i restaurangen
Lotta vår restaurangchef med sitt starka team Cattiz, Anna-Carin och Maria. Med värdskap ut i fingerspetsarna tar de hand om allt för er under era måltider hos oss, från tidig frukost till sen middag är de här med en stor portion erfarenhet.
Vi lägger stor vikt vid att det är en följsam service, att ni ska få en fin och lugn upplevelse kring era måltider hos oss. Som konferensgäst har ni alltid egen matsal till frukost, lunch och middag och avskildhet är ett av våra stora ledord.
Drycker till middagen, här finns ett stort urval, allt från slottets eget husvin till att välja från vinlistan. Vinkällaren bjuder på ett stort urval av viner. Vi har alltid ett eller två vinpaket att välja mellan till middagen. Utöver det finns alltid ett alkoholfritt alternativ. Mat och dryck i kombination är alltid roligt, spännande och intressant.
Menyinspiration
Våra bröllopsmenyer för 2024
Förrätter
Kryddsotad tonfisk med sesam, wasabimajonäs, friterad julienne samt sötsojasås
Vin: La Grange Tringu amés Loire Frankrike, Sauvignon blanc druva. Generöst med frukt såsom päron & äpple
Varmrätter
Halstrad rimmad röding med basilikapotatispuré, tomat och chiliismörsås, gyoza, parmesan och picklad melonrättika
Vin: Saumur Blanc, Chancelle Loire Frankrike,
Chenin Blanc druva, fullt av frukt, toner av fläder, citrus & krusbär
eller
Kalv med potatis & purjolöksterrin, säsongen smörstekta grönsaker, purjolöksemulsion, samt rödvinssås smaksatt med brynt smör
Vin: Les Oliviers, Södra Rhone Frankrike, Syrah, Grenache & Mouvedre druvor Toner av körsbär, plommon & blåbär
Desserter
Osttallrik med 3 olika sorter, fröknäcke & marmelad
Vin: El Maestro Sierra PX Sherry, Spanien.
Pedro Ximenez Druva. Toner av torkade fikon, russin, apelsin & karamell
eller
Creme brule med mandelflarn, halloncreme, maränger samt säsongens bär
Vin: Domaine Laffont , Moelleux Frankrike. Mansengdruva.
Toner av tropiska frukter såsom ananas & mango
eller
Limepaj på chokladbotten, marinerade jordgubbar samt jordgubbsmaräng
Vin: Moscato D´Asti Piemonte Italien, Friskt och pärlande sött vin, generöst med fruktsmak
Med reservation för ändringar.
Noors Äppeldrink
Visste du att vi på Noors har en helt egen lokal äppelsort som heter Noors Glasäpple*? Den har sannolikt sitt ursprung i en av Europas äldsta fruktsorter vilken förts till Sverige via Holland Slottsträdgårdens parterr med lindalléer från 1600-talet.
NOORS LONG APPLE – EN DRINK FÖR BÅDE VARDAG OCH FEST
2 cl ljus rom
2 cl Sourz Apple
Alkoholfri äppelcider
Fyll ett highballglas med is. Häll i ljus rom och Sourz Apple och fyll upp med alkoholfri äppelcider. Garnera med en äppelskiva. Klart!
*) Att äpplen ”glasar” innebär att de får/har genomskinligt fruktkött. Fenomenet uppstår när cellerna spricker och cellsaft rinner ut till cellmellanrummen ser köttet genomskinligt ut.
Galleri
Noors egen musli
VÅR EGEN MUSLI!!
Vi får ofta beröm och flera frågar efter recept på våra goda müsli på frukosten, så här kommer receptet:
Torra ingredienser:
2,5 dl havregryn
2 dl rågflingor
0,5 dl kokos
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
Blött:
1,2 dl äppeljuice
0,5 dl ljus sirap
0,4 dl naturell olja
0,5 dl farinsocker
1 krm mald kardemumma
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda torra ingredienser. Blanda de ingredienser under blött och värm upp det, inte koka. Häll det över de torra ingredienserna och blanda om ordentligt. Sprid ut det på en ugnsform och in i ugnen 25-30 minuter. Rör om lite då och då, ungefär var 5:e minut för jämnare rostning.
Lycka till!