Mat & dryck på Slottet

Vare sig du gästar oss för arbete eller fest vet vi att du har höga förväntningar på smaker och matupplevelser. Vår ambition är att överträffa dem. I slottsköket sätter våra tre matkreatörer menyn för varje månad. Som ett modernt kök arbetar vi i så stor utsträckning som möjligt med säsongens råvaror och väljer det bästa som naturen har att erbjuda just nu. Vårens nyskördade sparris när den är som finast, solmogna frukter och bär eller sensommarens guldgula nyplockade kantareller då de smakar som mest. Självklart letar vi i första hand efter lokala producenter och ekologiska råvaror. Vi väljer drycker med samma omsorg. Även här ser vi det som en självklarhet att använda de lokala producenterna av äppelmust, öl och snaps. Välkomna till bords!

Menyinspiration

Våra bröllopsmenyer för 2018

Förrätter

Citrongravad pilgrimsmussla, skaldjurs emulsion, sojarom,
krabbmousse, gräddfilschips, citronette, örtsallad med fänkål

eller

Friterad kalvbräss, tryffel och blomkålscrème, äppelkompott med röda vinbär,
rå hyvlad blomkål, söt syrlig gurka och ört olja

Huvudrätter

Marinerad och grillad kalvytterfilé, Semitorkade tomater, rökt oxmärgsmör,
bakad rotselleri, svamp och madeira reduktion, smörstekta kantareller och örtsallad

eller

Lättrimmad Hälleflundra/Torsk, potatis pure,
syrlig skummig dillsås, grönärtscrème, musslor och variation av betor

Vegetariskt

Pumpabakelse med Belugalinser, risotto,
rökt morotskräm, primörer efter säsong

Ost eller dessert

Tre gårdsostar från Skogsbacken med rabarbermarmelad
& tryffelhonung samt fröknäcke
(populärt val om ni väljer tårta efter middagen)

eller

Halvfrusen vaniljmousse, citroncurd, citron och lakriskaka,
citrus sallad, jordgubbssorbet lakrits smul, mynta sirap

Vinförslag för året 2018 är inte riktigt klar ännu men vi uppdaterar kontinuerligt.