Mat & dryck på Slottet

Vare sig du gästar oss för arbete eller fest vet vi att du har höga förväntningar på smaker och matupplevelser. Vår ambition är att överträffa dem. I slottsköket sätter våra tre matkreatörer menyn för varje dag. Som ett modernt kök arbetar vi i så stor utsträckning som möjligt med säsongens råvaror och väljer det bästa som naturen har att erbjuda just nu. Vårens nyskördade sparris när den är som finast, solmogna frukter och bär eller sensommarens guldgula nyplockade kantareller då de smakar som mest. Självklart letar vi i första hand efter lokala producenter och ekologiska råvaror. Vi väljer drycker med samma omsorg. Även här ser vi det som en självklarhet att använda de lokala producenterna av äppelmust, öl och snaps. Välkomna till bords!

Menyinspiration

Förrätt
Gös från Valön
Potatis – Pepparrot – Smör
kräm – emulsion – pulver
Vinförslag:
2011 Sybille Kuntz ,Riesling, Mosel, Tyskland

Huvudrätt
Vår lamm från Valnäs gård
Färskkål – Ramslök – Rotfrukter
sotad – korv – rostade
Vinförslag:
2011 Brancaia, sangiovese, merlot, Chianti classico, Toscana, Italien

Valfri extrarätt
Svenska gårdsostar
knäckebröd, grissini & marmelad

Dessert
Glas Rabarber
Citron – Rabarber – Dill
mousse – sorbet – maräng
Vinförslag:
2014 Alfiero Boffa, La lupa, moscato d´asti, Piemonte, Italien